Gemene muren schoren in België

Metalen profielen

Tijdens afbraakwerken is het belangrijk om gemene muren goed te stutten, aangezien de muur tijdelijk aan sterkte verliest. Zo voorkomt u instortingsgevaar van de aanpalende gebouwen. Voor het stutten van gemene muren maken we bij Stabil gebruik van verschillende technieken.

SCHOORBALKEN

Schoorbalken zijn zware metalen profielen die verankerd worden in de voor- en achtergevel, en indien het kan, ook in een gemeenschappelijke muur of een tussengevel. Ze worden gebruikt als de aanpalende gebouwen houten roosteringen hebben of als de gemeenschappelijke muur niet stevig genoeg is. Indien de overspanningen te groot zijn, zal een gewoon profiel teveel vervormen en dan wordt deze aanvullend versterkt d.m.v. een constructie die bestaat uit trekstangen en dwarse profielen.

SPELD- EN DAKANKERS

Een speldanker is een draadstang die chemisch verankerd wordt in de betonstructuur van het aanpalende gebouw. Aan het zichtbare uiteinde komt een korte ligger van 1 meter om de krachten gelijkmatig op te vangen. Dakankers dienen dan weer om de topgevel te verankeren aan de bestaande dakstructuur van het aanpalende gebouw.
We gebruiken speldankers als de gemeenschappelijke muren voldoende sterk zijn en als er voldoende verankerd kan worden in de betonstructuur van het aanpalende gebouw.

DRIEPUNTSCHOREN

Dit schoringssysteem is ideaal om krachten van 10, 15 en 40 ton op te vangen. Driepuntschoren zijn driedimensionale vakwerken die zowel horizontaal, verticaal als diagonaal kunnen geplaatst worden. Ze kunnen toegepast worden om uitknikking van gebouwen te vermijden, gronddruk en verticale druk op te vangen en ze maken hoekverbindingen mogelijk.

HUUR

Wij verhuren de driepuntschoren die door de klant zelf geplaatst kunnen worden.

Ook voor bouwputschoring & gevelschoring bent u bij ons aan het juiste adres. Contacteer Stabil voor meer informatie over het schoren van gemeenschappelijke muren met dakankers, speldankers, driepuntschoren & schoorbalken in België. Wij voeren schoringswerken uit in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Brussel, Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Luik, Luxemburg, Henegouwen, Namen & Waals-Brabant.

Schoren & stutten van gemeenschappelijke muren

Spelden, schoorbalken, driepuntschoren